mcguthry.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  McGuthry Cleaning Services
   
  Is your job done?
  555-MCGUTHRY
   
  We clean your tracks!
   
   
  How to read my stories.... you start at the bottom... same way you fill a grave... 
   
   
  Nefarious links....:
  Licht ontvlambaar
   
  Moordverhalen
  Vormgeving:
   
  Het Grillig Hart -= Deel 6 =- [Door Deh Haagh]
  Het duurt even voordat Freya merkt dat de muziek ermee gestopt is, ze was zo opgegaan in haar fantasie en haar climax dat het ook nog even duurt voordat ze beseft dat ze haar ogen open heeft maar dat het toch nog steeds donker blijft… de afzuiging… die is ook uitgevallen…
   
  Mopperend komt ze overeind, het was net zo lekker ontspannend en dan, ja hoor… haar geluk weer, stroomuitval… ze was er al een paar dagen bang voor maar tot nog toe was ze de dans ontsprongen. Op de tast zoekt ze naar de deur als ze die gevonden heeft ziet ze iets meer door het beetje buitenlicht dat binnenkomt door het kelderraampje. Voor haar uit de trap naar boven, daarnaast liggen haar kleren.
   
  Snel kleedt ze zich aan en gaat naar boven…  de trap komt uit in de hal, een plotselinge bliksemflits verlicht even de kleine hal. Hoewel ze schrikt van de flits is ze wel blij dat de stormluiken niet voor de ramen zitten, ze zou dan echt niets meer gezien hebben. Na een paar seconden volgt het gedonder.
   
  De stoppenkast hangt aan de achterkant, onder het balkon, fijn vooruitzicht om in dit weer naar buiten te moeten….
   
  --
   
  Op de achterbank is het wat meer beschut dan voorin maar wel een grote puinhoop. Boodschappen liggen verspreid in het bagagedeel, maar ook deels over de achterbank en vloer.  De fles champagne is nog heel maar zeer waarschijnlijk te zeer geschud om er nog maar een druppel uit te kunnen drinken zonder douchegevaar of het risico van een kurk voor de kop. De bos rozen is geheel en al veranderd in een bos die nog nauwelijks herkenbaar is als… de gereedschapkist die achter staat is er dwars over- en doorheen gegaan. De geur van massageolie verspreid zich door auto….
   
  Afijn, da’s allemaal voor later zorg, verzucht Vince, achterin ligt nog een regenjas en zijn laarzen, die had hij in het dorp wel nodig, ook daar was het weer verre van geweldig. In de kofferbak ligt nog een jackknife en een zaklantaarn, of de batterijen nog een lang leven beschoren zijn? Lucifers en kaarsen met deze regen… toch maar een paar bij me steken…
   
  De oogst is schamel, Vince besluit om ook maar het sleeptouw mee te nemen. De rugzak die altijd en eeuwig door de auto heen slingerde, dient nu eindelijk een nuttiger doel dan het vervoeren van de laptop die hij daadwerkelijk nog nooit een dag mee naar huis had genomen.
   
  Eenmaal gehesen in de regenjas en de laarzen aan de voeten, besluit Vince om eens te kijken wat de oorzaak zou kunnen zijn geweest van zijn kapot gesprongen vooruit.
   
  --
   
  Gewapend met zijn nachtkijker, volgt Jack de verrichtingen van Freya in de lichtloze hut, alhoewel hut, ontspeent van luxe was het ding zeker niet, toilet op iedere etage, zelfs in de kelder. De kelder was zelfs een zeer luxe badkamer met sauna en de badkamer op de 1e etage was ook niet heel onaangenaam uitgerust.
  Maar wat is dat allemaal waard als die luxe zonder elektriciteit niet werkt, Jack grijnst, zelfs de verwarming deed het niet zonder stroom en een openhaard was er niet, nee zonder stroom was het eigenlijk wel een hut, een grote weliswaar, maar toch… een hut.
   
  Kijkend op zijn horloge berekend Jack hoeveel tijd Vince minimaal nodig gaat hebben voordat hij bij de hut aankomt, een uur of twee minstens, vanaf de plek waar hij hem deed stranden. De heuvel oversteken was vanaf die plek schier onmogelijk, dus daar maakte Jack zich niet druk om.
   
  Grinnikend zag Jack hoe Freya op de tast en af en toe bijgelicht door de bliksem door de hut stommelde…
   
  Tijd voor wat nieuwe verwikkelingen. uit zijn binnenzak viste Jack de envelop met instructies van McGuthry… tot op de komma nauwkeurig uitvoeren waren altijd de orders… Jack zorgde er wel voor dat hij daadwerkelijk niets miste…
   
  --
   
  Half verblind door het gebrek aan licht of juist de plotselinge overdaad er aan van de bliksem schuifelde Freya door de hal op zoek naar de deur van de garderobe, daar lag in ieder geval een zaklamp en een zak met waxinelichtjes… maar het kleine stukje badkamer, trap en hal waren al genoeg voor pijnlijke tenen en twee blauwe schenen…
   
  Geïrriteerd glijdt ze met haar hand langs de wand op zoek naar iets wat aanvoelt als deur, onderwijl de splinters van het houtwerk vervloekend. *FLITS KLABANG*, zo’n 25 meter voor de hut slaat de bliksem in, de omgeving en de hal even fel verlichtend, hoewel ze stijf staat van de schrik is ze toch blij, ze ziet net lang genoeg om de knop van de garderobedeur te kunnen pakken.
   
  … dat meen je niet… op slot… vloekend morrelt ze nogmaals aan de deur… met een droge klik en daarna een hoop geknars gaat de deur toch open… opgelucht haalt ze adem.
   
  Terwijl ze de kast in schuifelt, voetje voor voetje probeert ze zich voor de geest te halen waar wat ook al weer lag. De kast was niet heel groot maar er stond en lag genoeg, helaas ook op de vloer. Het vooruitzicht om op het blad van een hark te stappen en zo de steel voor haar hoofd te krijgen trok haar niet heel erg aan.
   
  De onderste plank onder de jassen, daar lag toch de zaklamp? Achter haar hoort ze ineens een hijgende zucht, gevolgd door een ijselijk gegil en een hoop geraas, de schrik vliegt haar om het hart en beneemt haar de adem… even raakt ze in paniek… maar dan realiseert ze het zich, de wind blaast onder de voordeur door en blijkbaar is één van de stormluiken los geschoten van zijn vergrendeling en klappert tegen het huis, nou maar hopen dat het ding niet door het raam heen knalt.

  Reacties

  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Categorieën
  Copyright ©
   
  Auteursrecht voorbehouden
  Op de inhoud en vormgeving van McGuthry (hieronder begrepen de weblog en iedere andere uiting daarvan, ongeacht de drager) rust auteursrecht en databankenrecht. Voor het overnemen, opslaan en verspreiden van (delen van) de inhoud en gebruik van de vormgeving, op welke wijze dan ook, dient u vooraf schriftelijke toestemming te hebben verkregen van de auteur.
   
  Voor hergebruik kunt u contact opnemen met de auteur van McGuthry
  In principe is het niet toegestaan materiaal uit McGuthry te hergebruiken zonder uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming van de auteur. Vermeld bij uw verzoek de titel van het werk en de publicatiedatum. Vermeld ook waarin en waarom u het werk wilt opnemen, en de oplage of - als de publicatie elektronisch is - het (gemiddeld) aantal bezoekers.
  Voor gebruik voor zakelijke doeleinden, waaronder begrepen intranetten, digitale knipselkranten, dient u ook contact op te nemen met de auteur.
   
  Linken
  Linken en verwijzen naar pagina's van McGuthry op internet is in beginsel toegestaan. De auteur stelt het op prijs hiervan op de hoogte te worden gesteld. Gebruik van McGuthry verhalen en/of artikelkoppen ten behoeve van linken of verwijzen is toegestaan maar het gebruik van de beschikbaar gestelde RSS-feed wordt geprefereerd.
   
  Kanttekening
  Met betrekking tot het ‘schriftelijke’ een email van de auteur volstaat ook.
   
  Onder alle omstandigheden geldt uiteraard de verplichting tot bronvermelding.
   
  Contact
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl